första advent


Äntligen får jag ta fram ljusstakar, adventsstjärnor och grangirlanger. Imorgon är det första advent. Jag har slitit häcken av mig för att få det fint hemma till första advent. J åkte på ett jubileum på sin gamla skola och kom inte hem förrän idag så jag överraskade honom med att ha storstädat hela huset och adventspyntat. Imorgon tänker jag frångå vår lågkolhydrat-hög protein diet litegrann för jag tänker baka lussekatter och dricka lite glögg och kanske en pepparkaka slinker ner också. Det är bara första advent en gång om året och resten av maten imorgon blir strikt. Jag vill ju föra vidare traditioner till våra kids.

5 kg fram till jul

En liten utmaning. Både J och jag ska ner 5 kg fram till jul annars blir det ingen trip till fjällen för vår del. Stackars barnen i så fall... Om vi skulle falla på 4,5 så må det väl vara hänt men det är 5 kg som är det riktiga målet. Vi kommer att prova en låg kolhydrat-hög protein diet med relativt låg fett nivå. Detta plus tuff träning måste ge resultat på 5 veckor.

tips för träning i bilen?

Ska sitta på en jobbmiddag ikväll och sedan blir det några timmar i bilen hem mitt i natten. Är det någon som har några bra tips på hur man kan träna i bilen? Att kontrahera magmusklerna kan man ju göra men finns det någonting mer som inte distraherar en från bilkörningen. Det är ju inte riktigt läge att börja köra utfall eller andra mer avancerade övningar när man ligger i 110...hi hi hi...

ensam i gymet

"...det är bara jag som använder gymet..." var det någon som sa idag. Enligt J har jag tappat stinget att träna men han kan inte ha mer fel. Jag har bara varit sjuk och haft mycket annat att göra så jag har prioriterat bort träningen under några veckor nu. Idag är det dags att hoppa på CT igen efter några veckors uppehåll. Jag är frisk till 97% och i helgen ska jag prioritera träningen högt. Så J ska allt få lite sällskap i gymet så att det blir tyst på honom :-)

Middag 5 november 2008

Panerad rödspätta med kokt potatis och remouladsås och ärtor och pannkaka till barnen. Kaffe och pepparkaka till efterrätt.

Tack Maggan för middagen!!!

sjukt mycket att göra och sjuk

Vi har varit dåliga på många sätt de senaste dagarna. Sjuka, i alla fall jag, och helt vansinnigt mycket att göra så då får något ge med sig lite och det blev det här. Nu börjar det dock ljusna lite, både på sjuklingfronten och på allt som behöver göras. Jag är inte helt frisk än men snart och vi har fortfarande en hel del som ska göras men inget som är gigantiskt. Träningen har legat nere eftersom jag har haft en sådan grym hosta. Det har känts som jag har hostat ut lungor och lite till, bläää!!! Nu hoppas jag dock att jag ska kunna komma igång med lite träning på allvar. Det känns ju som att jagbörjar men sen är det något som dyker upp och sparkar tillbaka mig 3 steg. Jocke är mer trogen med träningen. Han kör på och har till och med kunnat hoppa på crosstrainern ett pass denna vecka. Knät har läkt ihop bra, men det är inte riktigt ok än. Han är bara så otålig och vill inte vänta så det fick duga. Tyvärr har även han haft mycket att göra den här veckan så han har också varit tvungen att prioritera andra saker vissa dagar. Men som sagt, det värsta är över nu så nu ska vi köra igång på allvar igen.

små hängig och små sjuk :-(

Jag har åkt på luftkonditioneringsjukan tror jag. Jag har lite skumma febertoppar och det känns tungt att andas och jag har hosta. Det är så synd om mig :-(  Men det är så skönt att vara hemma igen. Jag har längtat ihjäl mig efter de här hemma när jag var på Malta.så här ynklig är jag idag

RSS 2.0