Träning för ryggen

Dags att börja fundera på hur jag ska komma tllbaka till normal användning av ryggen. Efter ryggskottet är jag nervös för att det ska komma tillbaka lika illa som det var tidigare i veckan. Nu är ryggen mör men jag kan ändå sitta ner i 15 minuter utan att det gör alltför ont. Enligt naprapaten kan jag köra igång och träna i helgen så det är väl bara att dra igång med små doser och vara lyhörd om ryggen säger ifrån...

Ryggskott!!!

Det gör OOOONT!!! Jag har aldrig haft ryggskott förut men igår small det till när jag gick in från bilen. Tack och lov hade jag hämtat de två äldsta tjejerna så att de kunde hjälpa mig med minstingen. De var så duktiga. Jocke var tvungen att snickra lite här hemma igår men han engagerade svärmor som hjälpte till på kvällen. Tusen tack, Carina!!!
Idag är jag lite bättre men jag kunde inte ens få på mig strumporna själv imorse så J fick falla på knä (hi hi) och dra på mig strumporna. Snacka om att man kände sig fånig...


Behöver lite peptalk

Jag har varit hemma med stackars lilla minstingen hela veckan Hon har haft feber som gått upp och ner och har en jobbig hosta. Detta har gjort att hon har varit ganska klängig så man får inte en sekund för sig själv. Hon vill inte ens sova middag i sin egen säng utan ska ligga intill mig som ett litet frimärke. När jag sen försöker lirka mig ur hennes grepp när hon somnat så vaknar hon till och blir dunderarg att jag försöker gå därifrån. Dessutom har J varit borta både i tisdags och igår kväll så han har inte kunnat hjälpa mig på kvällen. På natten går febern upp på minstingen så då kan hon inte sova några timmar mitt i natten utan hon gnyr och försöker sova men mår för dåligt så hon kan inte, stackars liten. Allt detta gör att jag känner mig som att jag är 70 år just nu. Ikväll ska vi dessutom iväg till svägerskans födelsedagskalas. Kanske inte så smart med en sjuk liten tjej men blir hon för gnällig så är det ju bara att åka hem. MEN igår lyckades jag i alla fall averka 30 minuter på crosstrainern och nu peppar peppar så ligger hon och sover middag i sin egen säng (dock efter en hel del protester...). Nu har jag chansen att  försöka sminka bort de svarta ringarna under ögonen och reda ut tovorna i håret så att man inte ser alltför mycket ut som en slutkörd småbarnsmorsa.

Middag 4 februari

Kryddig kycklinggryta med majs, champinjoner och syltlök och sen lite pasta till det. Låter kanske skumt men det fungerade faktiskt.

MIddag 3 februari

Fiskgryta med curry och pasta. Ingen höjdare för mina smaklökar men J gillade detta. Jag tror inte att det blir repris på den här rätten.


Vilken förebild!!!

Så här vill jag också vara när jag är 72 år. Stå ut med all reklam innan klippet kommer, det är definitivt värt det, jag lovar...

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article4208764.ab

PT på nätet

Idag är jag hemma med minstingen som är sjuk. Det blir en hel del träning bara av att vara hemma med henne eftersom hon inte vill vara på golvet i mer än 3 minuter åt gången så man lyfter henne upp och ner hela tiden. J testar en PT på nätet för att få lite extra inspiration och motivation. Denna PT hjälper till med kostråd och middagstips också så nu är det idel nya maträtter på bordet hemma, vissa godare än andra. Jag hakar på till viss del på hans schema men mer i mån av tid. Motivationen hos oss båda ligger fortfarande på topp.

RSS 2.0